Karriär med många roller för Ronette

Ronette kan se tillbaka på en karriär som har tagit henne till Kina, Belgien och nu Sverige. En karriär bestående av många olika roller och utmaningar.
Karriär med många roller för Ronette

År 1995 såg Ronette Stoner en platsannons i lokaltidningen om ett jobb som finansanalytiker på Mack Trucks. Hon sökte och fick jobbet, men trodde att hon skulle behöva byta till ett annat företag efter några år för att komma någonstans i karriären.
23 år senare är Ronette fortfarande kvar inom Volvokoncernen.

– Volvokoncernen finns i mitt DNA. Koncernens värderingar är mina värderingar och har alltid känts självklara för mig. Jag uppskattar respekten för individen och att hela verksamheten genomsyras av tillit och öppenhet. Jag har aldrig känt mig begränsad på något sätt. Jag kan göra vad jag vill, vart jag vill, så länge jag är tillräckligt modig och villig att jobba hårt, säger hon.

En viktig anledning till att Ronette har valt att stanna så länge inom Volvokoncernen är att hon alltid hittar nya utmaningar. När Mack Trucks köptes upp av Volvokoncernen 2001 tog hon chansen att flytta till Volvo Powertrain och när Volvokoncernen köpte upp Ingersoll Rand Road Machinery år 2007 bytte hon snabbt till anläggningsdelen och Volvo CE.

Volvokoncernen finns i mitt DNA

År 2014 tog hon sig an sin hittills största yrkesmässiga utmaning – då började hon inom Finance and Business Control för Sales Region China.

– Det var första gången jag bodde utanför USA och jag kom till ett land och en verksamhetsdel i kris. Marknaden föll med över 50 procent år

efter år, utan att man kunde se något slut på problemet. Det var både stressande och spännande men också väldigt givande. Jag lärde mig massor om krishantering, stabilisering av den dagliga verksamheten, förändring av processer och så vidare. Men det viktigaste jag lärde mig var kanske att ledarskap är något allmängiltigt och att människor har samma önskningar och behov, oavsett var de bor och arbetar.

Ronette har inga planer på att lämna Volvokoncernen inom en överskådlig framtid, oavsett om hon stannar i Sverige, återvänder till USA eller flyttar någon annanstans.

– Det finns så många olika karriärmöjligheter och jag är väldigt nyfiken på vad som väntar runt hörnet. Jag har redan hunnit med så mycket, men än är jag inte klar!

Fakta
I ett globalt företag som Volvokoncernen finns många möjligheter att göra internationell karriär. Här får du träffa Ronette Stoner som packat sina väskor och tagit sig an nya jobbutmaningar i andra länder, utan att lämna Volvokoncernen. Läs mer på vår karriärsida.

Relaterade nyheter

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release