Melanie fick stort stöd i sin yrkesutveckling

Melanie Marshall var på två jobbintervjuer samma dag för två olika företag och fortfarande vet hon inte vad det var som gjorde att hon valde jobbet på Volvo Group Australia. Idag är hon glad att hon gjorde det och menar att det var ödet.
Melanie fick stort stöd i sin yrkesutveckling

– Jag kände direkt när jag kom in på kontoret i Brisbane att jag ville jobba för det här företaget. Jag fick bra vibbar från människorna och jag kände att företagskulturen var bra. Jag hade väntat mig en väldigt mansdominerad bransch, men det fanns en hel del kvinnor där också och det är alltid ett bra tecken, säger Melanie.

Melanie började år 2013 som Aftermarket Brand & Marketing Coordinator för Volvo, Mack och UD Trucks i Australien och har sedan dess haft många möjligheter att utvecklas inom nya roller och ansvarsområden. Efter att ha besökt Göteborg som en del av introduktionsprogrammet för nyanställda visste hon att hon en dag ville bo och arbeta i Volvos hemstad. År 2016 nådde hon sitt mål efter att ha tackat ja till en befattning inom International Sales Area.

– När jag började inom Volvokoncernen hade jag en helt fantastisk chef som var väldigt lyhörd och bra på att ge människor ansvar. Volvokoncernen har verkligen stöttat mig i min yrkesmässiga och personliga utveckling. Jag pratade öppet med min dåvarande chef om mina mål och tillsammans utarbetade vi en plan för hur jag skulle uppnå dem, säger Melanie.

Volvokoncernen har verkligen stöttat mig i min yrkesmässiga och personliga utveckling

Efter flytten till Göteborg tillsammans med sin man började Melanie studera svenska vid Volvo Group University. Hon hoppas även kunna fortsätta i Leadership Pipeline-programmet, som hon började på i Australien.

– När jag bodde i Brisbane sa jag alltid att jag skulle vilja byta livsstil och flytta till Sydney eller Melbourne, men det hände aldrig. Därför var folk lite skeptiska när jag sa att jag ville flytta till Sverige. Men nu är jag här och jag älskar det. Jag får uppleva en annan kultur och en annan typ av arbetsplats och jag tvingas lämna min bekvämlighetszon. Det är en väldigt bra karriärmöjlighet, men också en nyttig livserfarenhet.

Fakta

I ett globalt företag som Volvokoncernen finns många möjligheteratt göra internationell karriär. Här får du träffa Melanie Marshall som packat sina väskor och tagit sig an nya jobbutmaningar i andra länder, utan att lämna Volvokoncernen.

Läs mer på vår karriärsida.

Relaterade nyheter

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release