Andreas vågar prova på nya saker

Andreas Roupé hade länge velat bo och arbeta utomlands, men han hade aldrig tänkt på Indien som ett alternativ förrän chefen frågade om han var intresserad av att flytta till Bangalore.
Andreas Roupe

– Jag pratade med min fru och våra två barn (fem och sex år gamla) och vi bestämde oss för
att anta utmaningen. Hittills har det varit en väldigt positiv erfarenhet, och hela familjen trivs.
Det finns kulturella skillnader och jag hamnar ibland i situationer som är helt nya för mig,
men på det stora hela har allt gått enklare än förväntat, säger Andreas.
Andreas karriär har kantats av oväntade möjligheter ända sedan han började som
Masterstuderande inom Volvokoncernen år 2006. Under åren inom Volvokoncernen har
han arbetat med att utveckla programvara för klimatanläggningar för Volvo Trucks och Renault Trucks produktserier, drivit utvecklingen av elektromobilitet och gått i spetsen för uppbyggnaden av koncernens nya elektromobilitetsavdelning år 2016. Hans
nuvarande roll i Bangalore är att upprätta en enhet som ska ha det övergripande ansvaret för
Telematics Gateway-programvaran.

”Det finns så många möjligheter inom Volvokoncernen. Du kan bli teknisk specialist; byta till andra funktioner inom sälj, varumärkeshantering eller själva driften eller börja arbeta med ledarskap och projektledning.”

– Det finns så många möjligheter inom Volvokoncernen. Du kan bli teknisk specialist; byta till andra funktioner inom sälj, varumärkeshantering eller själva driften eller börja arbeta med ledarskap och projektledning, säger Andreas som är övertygad om att nyckeln till personlig utveckling är viljan att lära sig och prova på nya saker.

– Fokusera inte för mycket på nästa steg i karriären utan gå i stället in helhjärtat för den arbetsuppgift du har idag. Jag vet inte vad som väntar efter Bangalore, men så länge jag
vågar lära mig och prova nya saker och gör mitt bästa i min nuvarande roll vet jag att nya och intressanta uppdrag väntar, säger Andreas.

Hitta lediga jobb här

Att växa inom Volvokoncernen

I ett globalt företag som Volvokoncernen finns många möjligheter att göra internationell karriär. Här är ett exempel på en som har packat sina väskor och tagit sig an nya jobbutmaningar i andra länder, utan att lämna Volvokoncernen.