Händelserik karriär för Alejandra

Sedan Alejandra Vago blev HR Director för Renault Trucks Latin America år 2010 har hennes karriär inom Volvokoncernen tagit henne till många platser.
Händelserik karriär för Alejandra

– Jag känner mig yngre och yngre eftersom jag lär mig nya saker hela tiden, säger hon.

År 2012 blev hon HR Director för Volvo Group Argentina, ledde HR-projekt i Chile

och Colombia och var under en period till och med tillförordnad MD för Argentina. Men efter sju händelserika år behövde hon en ny utmaning och tog därför ett korttidsuppdrag i Sverige, där hon arbetar för Volvo Trucks globala HR-team.

– Jag planerade aldrig att åka till Sverige. Det låg så långt borta. Men när jag hörde om det här uppdraget ville jag ändå prova, säger hon.

Jag lär mig nya saker hela tiden

Alejandras sexmånadersuppdrag blev så lyckat att hon förlängde sin vistelse med ytterligare två år. Hon kommer nu att bli kvar i Göteborg till 2020.

– Jag är jättestolt över att jag överlevde den svenska vintern, säger Alejandra.

Enligt Alejandra gör Volvokoncernens globala spridning att det alltid finns karriärmöjligheter, men det är upp till individen att förverkliga dem.

– Varje medarbetare ansvarar för sin egen utveckling och för att ta initiativ. Men när du väl gör det finns Volvokoncernens värderingar och HR-organisation där för dig, säger Alejandra.

Att växa inom Volvokoncernen

I ett globalt företag som Volvokoncernen finns många möjligheter att göra internationell karriär. Alejandra är ett exempel på personer som packat sina väskor och tagit sig an nya jobbutmaningar i andra länder, utan att lämna Volvokoncernen.

Intresserad av att arbeta hos oss? Läs mer på vår karriärsida.

Relaterade nyheter

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release