Det har öppnat mitt sinne

Under sina sju år på Renault Trucks i Lyon har Guillaume Ribeiro regelbundet arbetat tillsammans med kolleger från hela världen.
Guillaume Ribeiro

I år gick han dock ett steg längre och tog ett korttidsuppdrag i Hagerstown, USA. – Jag har träffat en massa olika människor och det har öppnat mitt sinne. Det har varit en oerhört lärorik upplevelse, inte bara för mig utan för hela min familj, säger Guillaume Ribeiro. För Guillaumes hustru, tioåriga dotter och sexåriga son är det främst en förlängd semester och en möjlighet att få uppleva en annan kultur.

Att börja på ett företag som är så stort som Volvokoncernen innebär mängder av möjligheter.

För Guillaume har det dessutom vidgat hans yrkesmässiga vyer, och flytten till en annan sajt i ett annat land har varit en ögonöppnare. – Vi jobbar med samma typer av projekt och har samma mål, men arbetsfördelningen ser annorlunda ut.

Här är gruppchefen betydligt mer involverad i projekten och det har varit väldigt intressant för mig att se, säger Guillaume. När uppdraget är slutfört hoppas Guillaume få en chefsroll och han har redan påbörjat utbildningsprogrammet Exploration for Emerging Leaders.

– Att börja på ett företag som är så stort som Volvokoncernen innebär mängder av möjligheter. Det finns så många olika befattningar och Volvokoncernen utvecklas hela tiden, säger han.

Hitta lediga jobb här

Fact box:

Att växa inom Volvokoncernen
I ett globalt företag som Volvokoncernen finns många möjligheter att göra internationell karriär. Här är ett exempel på en som har packat sina väskor och tagit sig an

nya jobbutmaningar i andra länder, utan att lämna Volvokoncernen.

Relaterade nyheter

Smartare transporter med uppkopplad teknik

Framtidens transporter är smarta, flexibla och uppkopplade. Hans Lind, Director Business Innovation & Foresight på Volvo Group Connected Solutions spanar in i framtiden och förklarar hur nya teknologier kommer att förändra landskapet för ...

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Volvoingenjörer tillverkar skyddsförkläden

Ett av de största behoven inom hemsjukvården just nu är skyddsförkläden med långa ärmar. Därför har ett antal Volvoingenjörer börjat tillverka sådana med hjälp av knivar, strykjärn och en rejäl dos passion.

...