Formar framtidens hyttindustri

I en av våra mest högteknologiska hyttfabriker, är teknikchef Sandra Finér och hennes team dedikerade att utveckla framtidens hyttfabriker.
Formar framtidens hyttindustri

Hyttfabriken i Umeå har ca 1500 anställda och förser Volvokoncernen med premiumhyttar för tunga lastbilar men är också center för utveckling av framtidens hyttfabriker. När man besöker fabriken är det tydligt hur robotar och anställda jobbar sida vid sida i avancerade autonoma processer för att på bästa sätt säkertställa kvalité och leveransprecision.

 

- Att arbeta på en anläggning med så hög teknisk nivå som Umeå är otroligt utvecklande för ingenjörer som mig och mitt team. Vår fabrik levererar höga volymer av premiumhyttar till våra kunder och det ansvaret är både spännade och utmanande! Med all den teknologi som i snabb takt utvecklas inom den fjärde industrirevolutionen (Industri 4.0) ser vi en enorm potential att ytterligare utveckla vår moderna fabrik, säger Sandra Finér.

Sandra är chef över teknik och underhåll men också för Volvo Cab Competence Center som har bas i Umeåfabriken. Volvo Cab Competence Center har ansvar för support och utveckling av nya produkter och processkoncept för hytter när det kommer till pressning, hyttsammansättning och ytbehandling.

-Som en del i den globala industriorganisation som vi tillhör är, reser våra anställda med sin specialistkompetens ofta och supporterar andra anläggningar inom organisationen. Interaktionen med kollegorna runt om i världen är definitivt en av fördelarna med att tillhöra en global organisation, säger hon.

- Jag brinner för teknik, ledarskap och jag tror verkligen på individens förmåga och potential. Att vi har ’ständiga förbättringar’ som en av våra hörnstenar för att alltid hitta nya bättre sätt att arbeta är verkligen inspirerande. Jag är genuint stolt att arbeta för ett företag som Volvokoncernen som verkligen drivs utifrån våra värderingar, avslutar Sandra Finér.

Relaterade nyheter

Smartare transporter med uppkopplad teknik

Framtidens transporter är smarta, flexibla och uppkopplade. Hans Lind, Director Business Innovation & Foresight på Volvo Group Connected Solutions spanar in i framtiden och förklarar hur nya teknologier kommer att förändra landskapet för ...

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Volvoingenjörer tillverkar skyddsförkläden

Ett av de största behoven inom hemsjukvården just nu är skyddsförkläden med långa ärmar. Därför har ett antal Volvoingenjörer börjat tillverka sådana med hjälp av knivar, strykjärn och en rejäl dos passion.

...