Nya lokaler i Köping för framtidens industritekniker

Volvo Groups transmissionsfabrik i Köping har varit med och planerat, genomfört och bekostat nya lokaler på Industritekniska programmet på Ullviskolan. 
Nya lokaler i Köping för framtidens industritekniker

- Vi behöver ungdomar till industrin för att klara framtidens utmaningar, så det här är en viktig satsning för oss. Många har en felaktig bild av hur det är att arbeta inom industrin och hur det ser ut i en modern verkstad, det vill vi vara med och förändra, säger Tomas Bäckman, platschef på fabriken i Köping.

Lokalen påminner om den så kallade T-verkstaden i Köpingfabriken med liknande uppställning av maskiner och den ljusa färgsättningen. Arbetet har letts av Joakim Windahl på HR-avdelningen som också står bakom initiativet och är ett resultat av ett mångårigt och nära samarbete med Ullviskolan och Teknik College.

- Jag är jättenöjd med hur det blivit, men det viktigaste är att eleverna är nöjda, kommenterar Joakim.

Relaterade nyheter

Smartare transporter med uppkopplad teknik

Framtidens transporter är smarta, flexibla och uppkopplade. Hans Lind, Director Business Innovation & Foresight på Volvo Group Connected Solutions spanar in i framtiden och förklarar hur nya teknologier kommer att förändra landskapet för ...

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Volvoingenjörer tillverkar skyddsförkläden

Ett av de största behoven inom hemsjukvården just nu är skyddsförkläden med långa ärmar. Därför har ett antal Volvoingenjörer börjat tillverka sådana med hjälp av knivar, strykjärn och en rejäl dos passion.

...