Smarta städer i fokus på Volvokoncernens Innovation Summit

Under Innovation Summit i Berlin den 12 september ska Volvokoncernen presentera nya banbrytande innovationer. Fokus på eventet är smarta städer och de inbjudna experterna ska  förutse och diskutera framtidens infrastruktur och transportscenarier. Bland talarna märks den tyske transportministern, Andreas Scheuer.
1860x1050-news-innovation-summit-event

Innovation Summit är utformat för att bredda debatten och diskutera vilka konsekvenser som de nya koncepten inom mobility betyder för samhället och miljön. Eventet i Berlin i september är en fortsättning på de Innovation Summits som hölls i London, Bryssel och Beijing under förra året.

-Genom att föra samman viktiga intressenter i regionen och bjuda in till Innovation Summit vill vi få fart på dialogen om hur vi ska hantera utmaningarna inom transportsektorn och säkerställa att samhället kan dra nytta av innovationerna. Vi fokuserar på vad vi ser som tre viktiga teknikområden, automation,elektromobilitet och uppkopplad teknik. Vårt syfte är att bidra till ökad trafiksäkerhet , bättre effektivitet inom transporter och en mer hållbar miljö. Förbättringar som alla har positiva konsekvenser för samhället, säger vd och koncernchef Martin Lundstedt.

I samband med Innovation Summit i Berlin ska Volvokoncernen också visa upp en spännande fullskalig demonstration av helt nya transportlösningar inom området självkörande fordon och electromobilitet.

Bland talarna finns politiker, tjänstemän och experter från myndighter , organisationer och den akademiska världen.

Volvokoncernens Innovation Summit arrangeras den 12 september, 2018 i Tempodrom, Moeckernstraße 10, 10963, Berlin och pågår mellan klockan 13.00 till 18.00.

Länk till film: https://youtu.be/O72MMclaTvc

Läs mer om Innovation Summit på vår web.

5 September 2018

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta: Anna Arbius +46 (0) 31 322 2993

För fler nyheter besök www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2017 cirka 335 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Work with us

Få den senaste först

Prenumerationstjänst

  • Pressreleaser
  • Kvartalsrapporter
  • Årsredovisningar
När du registrerar dig för abonnemanget sparas din e-postadress av Cision för att kunna erbjuda dig tjänsten. Om du vill sluta prenumerationen använd använd länken i slutet av varje pressmeddelande e-post
TACK
Prenumeration aktiverad

Relaterade nyheter

Volvo Penta lanserar branschens första helt integrerade Assisted Docking System på CES

Ny automatiseringsteknik för Assisted Docking ger kaptenen en helt ny kontroll och innebär ännu ett viktigt steg mot automatiserad tilläggning och ett enklare liv till sjöss....

Nytt antal röster i AB Volvo

Antalet röster i AB Volvo har förändrats till följd av omvandlingar av sammanlagt 451 310 A-aktier till sammanlagt 451 310 B-aktier. Omvandlingarna har skett med stöd av den möjlighet för A-aktieägare att begära omvandling av A-aktier till B-aktier ...

Volvokoncernen börjar kundleveranser av helelektriska produkter i Frankrike

Lanseringen av en ny generation nollutsläppsprodukter har lett till att den franska entreprenören Eiffage har fått leveranser av en helelektrisk Volvo FE Electric-lastbil och en ECR25 Electric kompaktgrävmaskin - och blir därmed den första mottagaren ...