Volvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitet

Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Apex.AI, ett ledande företag inom programvara för autonom mobilitet. Investeringen kommer att finansiera utvecklingen av en säkerhetscertifierad programvara för autonoma system.
1860x1050-apex-volvo

Apex.AI har sedan 2017 sin bas i Palo Alto Silicon Valley, USA. De bygger en vidareutvecklad version av ett robotoperativsystem (ROS), en programvara med öppen källkod för robotsystem och autonoma system. Denna version av ROS, som kommer att ISO26262-certifieras enligt funktionell säkerhetsstandard, möjliggör för företag att ta autonoma fordonsprojekt vidare till produktion. 

”Det här är en investering i ett spännande företag som möjliggör förenklad utveckling av säkerhetscertifierade system”, säger Anna Westerberg, tillförordnad vd för Volvo Group Venture Capital och Senior Vice President, Volvo Group Connected Solutions.

”Apex.AI har ett lovande produktutbud inom kommersiell distribution för autonoma system”, säger Dan Tram, Investment Director Volvo Group Venture Capital baserad i Silicon Valley.  

Volvo Group Venture Capital investerar i innovativa och entreprenörsdrivna företag som ligger i framkant med produkter, tjänster och lösningar inom transport och infrastruktur samt stöttar samarbeten mellan startup-företag och Volvokoncernen.

I enlighet med Volvokoncernens strategiska prioriteringar och baserat på de trender som formar framtidens transporter fokuserar Volvo Group Venture Capital på investeringar inom självkörande lösningar, uppkopplade tjänster och elektrifiering, globalt med fokus på Europa och Nordamerika.

Transaktionen har ingen signifikant påverkan på Volvokoncernens intjäning eller ekonomiska ställning.


5 december, 2019


Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:
Anna Abenius, Volvo Group Media Relations, +46 73-902 38 28
volvogroup.com/press


För fler nyheter besök www.volvogroup.se 

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 105 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. 2018 omsatte Volvokoncernen cirka 391 miljarder kronor. Volvokoncernen är ett publikt aktiebolag med huvudkontor i Göteborg. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.
 

Relaterade nyheter