Scott Rafkin utsedd till Chief Digital Officer för Volvokoncernen

Scott Rafkin, idag vd för Volvo Financial Services, har blivit utsedd till den nya rollen Chief Digital Officer för Volvokoncernen. Han kommer att ingå i koncernledningen och rapportera till Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt.
1860x1050-volvo-scott-rafkin

Scott Rafkin är född 1969 och har varit vd för Volvos kundfinansieringsverksamhet Volvo Financial Services sedan 2014. Han började arbeta i Volvokoncernen 2001 och har sedan dess haft ett antal ledande positioner inom Volvo Financial Services, inklusive rollen som finanschef. 

Som Chief Digital Officer kommer Scott Rafkin att leda koncernens IT-organisation och han ersätter därmed Olle Högblom. Olle Högblom kommer att stanna kvar i koncernen, fokusera på strategiska projekt och rapportera till vice vd Jan Gurander. 

– Scott Rafkin har starka meriter som ledare. Som koncernens förste Chief Digital Officer kommer han att driva vår fortsatta digitala transformation – som är helt avgörande både när det gäller nya affärsmodeller och teknologier, och för våra interna förmågor. Jag vill samtidigt tacka Olle Högblom för hur han lett vår IT-organisation under en period av stor förändring och hög aktivitetsnivå i vår affärsverksamhet, säger Martin Lundstedt. 

Gary McCartney kommer att agera tillförordnad vd för Volvo Financial Services medan rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare till Scott Rafkin pågår. 

 

13 december, 2019

 

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta 
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29. 
volvogroup.com/press


Denna information är sådan information som AB Volvo (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 08.30 den 13 december 2019.


För fler nyheter besök www.volvogroup.se 

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transportlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har 105 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. 2018 uppgick nettoförsäljningen till cirka 391 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.
 

Relaterade nyheter