Volvokoncernen och Samsung SDI bildar strategisk allians kring elektromobilitet

Volvokoncernen och Samsung SDI har ingått en strategisk allians för att utveckla batterier till Volvokoncernens elektriska lastbilar. Samarbetet med Samsung SDI syftar till att öka utvecklingshastigheten och stärka den långsiktiga förmågan inom elektromobilitet till förmån för kunder i olika lastbilssegment och marknader.
Volvokoncernen och Samsung SDI bildar strategisk allians kring elektromobilitet

Alliansen omfattar gemensam utveckling av batterier som är speciellt anpassade för Volvokoncernens lastbilar. Samsung SDI har för avsikt att tillhandahålla battericeller och moduler för att möta efterfrågan på Volvokoncernens elektrifierade lastbilar. Avsikten är att Volvokoncernen kommer att använda Samsung SDI:s batteripaketteknik för montering i Volvokoncernens produktion av elektrifierade lastbilar.

– Volvokoncernen är en av världens största tillverkare av kommersiella fordon. Med elektrifieringen av fordon kommer de ökande behoven av transporter att ske på ett renare och tystare sätt och öppna nya möjligheter för våra kunder och för samhället i stort. Alliansen med Samsung SDI är ett viktigt nästa steg på vår resa mot att erbjuda världens mest verkligt hållbara transportsystem och fossilfria alternativ i våra fordon, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvo.

– Samsung SDI är privilegierade att ingå en strategisk allians med Volvokoncernen. Vi övertygade om att denna allians kommer att erbjuda överlägsna erbjudanden inom energi, säkerhet och hållbarhet för fordonsindustrin, mitt i transportbranschens förändring. Vi är övertygade om att denna allians kommer att säkerställa en långsiktig, marknadsledande position för de två företagen, säger Young-Hyun Jun, vd Samsung SDI.

– Vi välkomnar den expertis som Samsung SDI bidrar med till Volvokoncernen. Med detta samarbete är vi väl positionerade för att möta ökande marknadskrav. Genom att använda Samsung SDI:s omfattande kunskap kring batteriteknik stärker vi ytterligare vår redan avancerade elektromobilitetsteknik, säger Andrea Fuder, inköpschef för Volvokoncernen.

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Claes Eliasson, 
Volvo Group Media Relations, 031 323 72 29.

För fler nyheter besök www.volvogroup.se 

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transportlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har 105 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg. 2018 uppgick nettoförsäljningen till cirka 391 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Relaterade nyheter