Volvo Bussar får rekordorder från Perth i Australien

Volvo Bussar har fått en order på upp till 900 bussar över en tioårsperiod till kollektivtrafikföretaget PTA (Public Transport Authority of Western Australia). Bussarna ska gå i trafik i staden Perth med omnejd. Detta är Volvos hittills största order på chassier i Australien. Chassierna ska karosseras av Volgren Australia.

Volvos B8RLE (lågentre) Euro 6 chassier

Volvos B8RLE (lågentre) Euro 6 chassier

Ordern har ett värde på 274 miljoner australiensiska dollar för den första femårsperioden. Ordern ingår i regionens satsning på sin bussflotta där man byter ut äldre bussar mot nya. Volvo är huvudentreprenör i affären som är det andra långtidskontraktet mellan Volvo och PTA.

I genomsnitt ska 90 bussar levereras per år under maximalt en tioårsperiod, där kontraktet initialt löper på 5 år, med option på ytterligare 5 år.

– Den senaste ordern visar att Perths kollektivtrafikhuvudman PTA fortsätter att ha stort förtroende för Volvos produkter och vårt team. Det här är en fantastisk möjlighet för oss att fortsätta vårt nära samarbete och att stötta både kunden och bussoperatörerna under minst tio år till, sa Håkan Agnevall, vd Volvo Bussar.

– Volvo och vår återförsäljare Truck Centre WA är väldigt stolta och ödmjuka inför förtroendet. Det här är ett erkännande av den produktkvalitet och den service och support som vi kunnat erbjuda under den tidigare kontraktsperioden på nio år.

Kontraktet omfattar till en början Volvos B8RLE (lågentre) Euro 6 chassier.

– Volvo B8RLE är ett väl beprövat chassi i Australien och på den globala marknaden. Det sätter en ny standard vad gäller bränsleekonomi, körbarhet och livscykelkostnad, sa Håkan Agnevall.

Volvo Bussar samarbetar med Truck Centre WA (TCWA) som återförsäljare sedan mer än 50 år. B8RLE är ett aluminiumchassi av låggolvstyp som möter utsläppskraven för Euro 6.

De första prototypbussarna är planerade för leverans i augusti i år. Full produktion startar i oktober, och 66 bussar ska levereras till kunden under det första året.

Relaterade nyheter

Smartare transporter med uppkopplad teknik

Framtidens transporter är smarta, flexibla och uppkopplade. Hans Lind, Director Business Innovation & Foresight på Volvo Group Connected Solutions spanar in i framtiden och förklarar hur nya teknologier kommer att förändra landskapet för ...

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Volvoingenjörer tillverkar skyddsförkläden

Ett av de största behoven inom hemsjukvården just nu är skyddsförkläden med långa ärmar. Därför har ett antal Volvoingenjörer börjat tillverka sådana med hjälp av knivar, strykjärn och en rejäl dos passion.

...