Volvo Construction Equipment och SDLG tar nästa steg i Kina

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och SDLG utvidgar sitt samarbete för att öka takten i den lönsamma tillväxtresan. Från och med december 2020 kommer alla grävmaskiner på den kinesiska marknaden som väger 15 ton och uppåt tillverkas i en enda produktlinje baserad på den senaste Volvotekniken och vara marknadsförd under Volvovarumärket.
vce-sdlg

Volvo CE och SDLG tillverkar och säljer idag varsin produktlinje av grävmaskiner i Kina. För att ytterligare öka tillväxttakten i samband med de kommande IV-utsläppsnormerna i Kina kommer alla grävmaskiner från 15 ton och uppåt från december 2020 tillverkas i en enda produktlinje. Denna blir baserad på den senaste Volvotekniken och blir marknadsförd under Volvovarumärket.

Sedan Volvo CE förvärvade 70 procent av SDLG år 2007 har nettoomsättningen ökat från cirka 3 miljarder kronor till 17 miljarder kronor med god lönsamhet. SDLG har en stark marknadsposition för hjullastare och har med tekniskt stöd från Volvo CE även gått in på grävmaskinsmarknaden med stor framgång.

- Genom att slå ihop våra verksamheter för större grävmaskiner i Kina maximerar vi vår förmåga att tillgodose kunder i Kina. SDLG har gått bra alltsedan vi inledde vårt samarbete 2007. Omsättningen ökar för båda varumärkena och vårt samarbete har blivit allt tätare under de här åren, vilket innebär att detta är ett naturligt steg för oss, kommenterar Melker Jernberg, vd för Volvo CE.

23 maj 2019

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta chefen för mediarelationer Claes Eliasson 076-553 72 29.


För fler nyheter besök www.volvogroup.se

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transportlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har 105 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg. 2018 uppgick nettoförsäljningen till cirka 391 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Relaterade nyheter