Volvo Group Venture Capital investerar i cybersäkerhet

Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Upstream Security – ett ledande israeliskt företag inom cybersäkerhet för fordon. Investeringen stöder utvecklingen av system för att skydda uppkopplade fordon i samband med införandet av datadrivna teknologier.
1860x1050-upstream-dome

Upstream Security är ett Tel Aviv-baserat startupföretag som tillhandahåller cybersäkerhetslösningar som ska skydda uppkopplade fordon – både när de står still och är i rörelse – från cyberhot och otillåten användning.

Investeringen är ett direkt resultat av Volvokoncernens partnerskap med DRIVE – ett ledande innovationscenter som fokuserar på banbrytande startupföretag i den israeliska mobilitetssektorn.

– Upstream Security har ett bra erbjudande och förmåga att stötta oss med cybersäkerhetslösningar som uppfyller framtida krav, säger Anna Westerberg, tillförordnad VD för Volvo Group Venture Capital och Senior Vice President, Volvo Group Connected Solutions.

Marknadsundersökningar visar att marknaden för cybersäkerhetslösningar för uppkopplade fordon kommer att växa kraftigt under de närmaste åren.

– Vår målsättning är att skydda varje uppkopplat fordon och varje smart mobilitetstjänst som finns där ute. Den här investeringen ligger perfekt i tiden för att möta den växande efterfrågan på vår datadrivna, molnbaserade plattform som ger våra kunder den grund som krävs för att utföra den här mycket viktiga uppgiften, säger Yoav Levy, medgrundare av och vd för Upstream Security.

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 31 323 72 29.

volvogroup.com/press


För fler nyheter besök www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 105 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. 2018 omsatte Volvokoncernen cirka 391 miljarder kronor. Volvokoncernen är ett publikt aktiebolag med huvudkontor i Göteborg. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Relaterade nyheter

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release