Volvo Group Venture Capital investerar i digital tjänst för delade transporter

Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Flock Freight, ett teknikföretag baserat i Solana Beach, Kalifornien, som samlar ihop mindre laster från olika aktörer för att fylla tomt lastutrymme. Med hjälp av algoritmer sätter företaget ihop dellaster till en komplett last som eliminerar terminaler och omlastningshubbar vilket gör transporterna säkrare och mer effektiva.
1860x1050-image

Flock Freight möjliggör effektivare transporter av dellaster som inte fyller en hel lastbil. Genom att undvika omlastningshubbar reducerar företaget antalet mellanhänder och gör det möjligt för transportörer att fylla upp oanvänt lastutrymme i sina lastbilar. Delade transporter eliminerar behovet av terminaler och minskar godsrelaterade koldioxidutsläpp.

- Vi letar efter start-ups som tittar framåt och som med hjälp av teknik transformerar transportindustrin, säger Martin Witt, Vice President och ansvarig chef för Volvo Group Venture Capital. Vi tror att Flock Freights affärsmodell och teknologi kommer att spela en stor roll i framtidens godstransporter.

- Flock Freight kan förse Volvokoncernen med insikter i hur man optimerar godstransporter. Tillsammans kan vi erbjuda såväl våra kunder transportörerna som deras kunder ytterligare tjänster, säger Dan Tram, Investment Director på Volvo Group Venture Capital.

Volvo Group Venture Capitals roll är att göra investeringar för att driva transformering inom transportindustrin genom att underlätta skapandet av nya tjänster och lösningar samt att stödja samarbete mellan startupbolag och Volvokoncernen.

Baserat på trenderna som formar framtidens transporter och Volvokoncernens strategiska prioriteringar, fokuserar Volvo Group Venture Capital idag på logistiktjänster, elektrifiering och smarta lösningar för bygg- och anläggningsindustrin. Omfattningen är global med fokus på Europa och Nordamerika.

Transaktionen har ingen betydande påverkan på Volvokoncernens resultat eller finansiella ställning.

 

1 december, 2020

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, 076 553 72 29

 

För mer information, gå till volvogroup.se/venturecapital

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har närmare 100 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. 2019 uppgick nettoförsäljningen till cirka 432 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Form background image

Prenumerationsservice

Relaterade nyheter

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release