Mack Trucks levererar elektrisk lastbil till Republic Services

Volvokoncernens dotterbolag Mack Trucks har överlämnat en Mack LR Electric till det amerikanska återvinningsföretaget Republic Services för att påbörja krävande tester i verklig driftsmiljö. Mack kommer att ta lärdom av testerna för att ytterligare förbättra lastbilen då Mack planerar att öppna orderboken för denna modell under kvartal 4, 2020, med produktionsstart i början av 2021. Mack och Republic tillkännagav överlämningen under ett virtuellt pressevent på Macks huvudkontor i Greensboro, North Carolina, USA.
image-1860x1050-mack-lr-electric

-    Mack Trucks är väldigt glada över att Republics absolut första helelektriska sopbil är en Mack LR Electric, säger Jonathan Randall, Mack Trucks senior vice president för nordamerikansk försäljning och kommersiell verksamhet. Lastbilen har flertalet fördelar, såsom nollutsläpp av växthusgaser och tystare framdrivningssystem, och vi ser fram emot att samarbeta med Republic för att möta deras affärsbehov genom denna elektriska lastbil.

Republic Services är en amerikansk industriledare inom återvinning och avfall. Republic kommer att testa LR Electric-modellen under en av deras rutter för återvinningsinsamling i ett bostadsområde i Hickory, North Carolina. Modellen kommer att utvärderas på dess räckvidd, funktionalitet och nyttolastkapacitet. 

Med en helelektriskt integrerad drivlina är Republics Mack LR Electric utrustad med två elektriska motorer med en kombinerad kraft på 536 hästkrafter. Drivlinan levererar 4051 lb.-ft. vridmoment tillgängligt från noll varvtal som matas genom en tvåväxlad Mack Powershift-växellåda och Macks egna S462R 46,000-pound bakaxlar. Lastbilen har fyra NMC-litiumjonbatterier (Lithium Nickel Manganese Cobalt Oxide) som laddas via ett 150 kW, SAE J1772-kompatibelt laddningssystem. Alla tillbehör är elektriskt drivna genom 12V-, 24V- och 600V-kretsar.

Republics LR Electric har en Heils Command-SST, en automatisk sidolastare för avfall optimerad för nästa generations elektriska sopbilar. Command-SST kännetecknas av en stark men lätt konstruktion som maximerar transportkapacitet utan att tumma på prestandan. Dess effektiva hydraulsystem drar bara ström när det behövs, vilket förlänger batteriets liv. Ett unikt kännetecken är ASL-armen som ger plats vid ramstången åt batterier eller andra extrakomponenter.

Med en Bulldog i koppar som symboliserar den helelektriska drivlinan kommer LR Electric att byggas på Mack Trucks Lehigh Valley Operations (LVO) i Macunige, Pennsylvania där alla Macks tunga lastbilar för Nordamerika och export monteras.

Liksom för alla LR-modeller kan kunder som köper LR Electric välja sin utrustningskaross från ett antal tillverkare, så att de kan skräddarsy lastbilen efter deras specifika applikation. Kunderna kan välja mellan samma konfigurationer för förar- / passagerarsidan, sittplatser och dörralternativ som erbjuds på den dieseldrivna LR-modellen. Dessutom gjordes minimala ändringar av mätare och instrumentering, så att Mack kunde överföra den ergonomiska förardesignade LR-hytten.

LR Electric kommer att övervakas av Mack GuardDog® Connect, Macks proaktiva telematiklösning som övervakar fordonsprestanda och hjälper kunder att undvika oplanerad stilleståndstid. LR Electric kommer också supportas av Macks omfattande återförsäljarnätverk. För mer information om Mack LR Electric, vänligen besök macktrucks.com.

 

7 oktober, 2020

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, 076 553 72 29

 

För mer information, gå till volvogroup.se/elektromobilitet 
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har närmare 100 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. 2019 uppgick nettoförsäljningen till cirka 432 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

 

Work with us

Få den senaste först

Prenumerationstjänst

  • Pressreleaser
  • Kvartalsrapporter
  • Årsredovisningar
När du registrerar dig för abonnemanget sparas din e-postadress av Cision för att kunna erbjuda dig tjänsten. Om du vill sluta prenumerationen använd använd länken i slutet av varje pressmeddelande e-post
TACK
Prenumeration aktiverad

Relaterade nyheter

Volvokoncernen levererar 70 helelektriska nollutsläppslastbilar i USA

Volvo i Nordamerika tilldelas 21,7 miljoner dollar i bidrag för att leverera 70 VNR-elektriska lastbilar i södra Kalifornien för regional godsdistribution och terminalhantering. US Environmental Protection Agency (EPA) Targeted Air Shed Grant Program ...

Volvokoncernen – det tredje kvartalet 2020

”Under Q3 ökade utnyttjandet av lastbilar och maskiner successivt när COVID-19-restriktionerna lättades. Mot slutet av kvartalet var transportaktiviteten tillbaka på ungefär samma nivå som för ett år sedan på de flesta marknader. Detta ledde till en ...

Volvokoncernen tidigarelägger rapporten för tredje kvartalet till den 16 oktober 2020

Färdigställandet av Volvokoncernens rapport för det tredje kvartalet kommer att ske tidigare än beräknat. Därför offentliggörs rapporten fredagen den 16 oktober, 2020 kl 07.20 i stället för som tidigare aviserats tisdagen den 20 oktober, 2020.  ...