Logistikföretaget Girteka köper 2 000 Volvolastbilar

Girteka Logistics, ett av Europas ledande logistikföretag, investerar i inte mindre än 2 000 Volvo FH lastbilar av den senaste generationen. Ökad säkerhet, förbättrad förarkomfort och minskad bränsleförbrukning är några av de förväntade vinsterna med den massiva uppdateringen av fordonsflottan.
volvo group

 

Girteka Logistics, baserat i Litauen, har 15 000 lastbilsförare och 8 000 lastbilar, med omfattande verksamhet i Europa and Ryssland.

Girteka Logistics högsta prioritet är att säkerställa ett högkvalitativ servicenätverk som täcker företagets långa rutter, bränsleeffektivitet, säkerhet och förarkomfort. Dessa prioriteringar är även de främsta orsakerna bakom beslutet att investera i 2,000 nya Volvo FH-lastbilar.

- Den nya Volvo FH modellen förenar tillförlitlighet med hög bränsleeffektivitet, samtidigt som den erbjuder förarna en väldigt bra arbetsmiljö. Med denna investering kommer vi att bidra till ökad säkerhet på vägarna men också lägre utsläpp tack vare den enastående bränsleeffektiviteten. Vi är väldigt glada över att samverka med Volvo Lastvagnar på resan mot noll olyckor och minskad miljöpåverkan, säger Edvardas Liachovičius, vd för Girteka Logistics.

Volvo Lastvagnar lanserade nyligen ett helt nytt sortiment av tunga lastbilar, inklusive flaggskeppet för långväga transporter - Volvo FH. Bland uppdateringarna finns ett nytt förargränssnitt och förbättrad bränsleeffektivitet. Som tillval märks adaptiva helljusstrålkastare för ökad säkerhet. Utöver detta finns en uppdaterad version av Volvo FH med I-Save som kombinerar en extra bränslesnål motor med avancerade teknik för minskad bränsleförbrukning, vilket tillsammans ger en besparing på upp till 10 procent.* Av de 2 000 lastbilar som Girteka har beställ kommer en stor del att vara I-Save lastbilar.

- Vi har testat Volvo FH med I-Save och upptäckt den stora potentialen att spara bränsle, vilket är bra för både affären och klimatet, fortsätter Edvardas Liachovičius.

Girteka Logistics ser jätteinvesteringen som en logisk fortsättning på en utmärkt femtonårig relation mellan bolagen, en uppfattning som verkligen delas av Volvo Lastvagnar.

- Vi har en lång och givande affärsrelation med Girteka Logistics och är väldigt stolta över deras beslut att investera i nya tunga fordon i toppklass. Den nya generationen av lastbilar minskar emissioner och tar effektivitet och förarupplevelsen till ännu högre nivåer. Jag ser fram emot att i alla avseenden arbeta tillsammans med Girteka på vägen mot hållbarare transporter, säger Roger Alm, vd för Volvo Trucks.

Girteka Logistics har genom åren finansierat de flesta av sina Volvolastbilar med hjälp av Volvo Financial Services och majoriteten av de 2 000 lastbilarna inkluderade i affären kommer att följa samma mönster.

Produktionen av Volvo Lastvagnars nya tunga modellserie kommer att starta i mars 2021 och lastbilarna kommer att levereras till Girteka Logistics under resten av året.

*Skillnaden i bränslekonsumtion är uträknad genom att jämföra kostnaden för diesel och AdBlue för I-Save: den nya generationen av Volvo FH med D13TC Euro6 Step D inklusive bränslebesparingspaket för fjärrtrafik med classic versionen av Volvo FH med D13 eSCR Euro 6 Step D utan bränslebesparingspaketet för fjärrtrafik. Den faktiska bränsleekonomin påvekas av en mängd faktorer såsom förarens erfarenhet, användandet av farthållare, fordonets specifikation, lastvikt, aktuell topografi och väderförhållanden.

17 februari, 2021

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:

Jan Strandhede, Volvo Lastvagnars medierelationer, 076 553 37 15

 

För mer information, gå till volvogroup.se

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har närmare 100 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. 2020 uppgick nettoförsäljningen till cirka 338 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

 

RELATERADE NYHETER