Nova Bus får godkännande från Chicago Transit Authority för inköp av upp till 600 bussar

Nova Bus, dotterbolag till Volvo Bussar och den ledande tillverkaren av stadsbussar i Nordamerika, har bekräftat att Chicago Transit Board godkänt inköp av 600 nya bussar från Nova Bus. Bussarna ska hjälpa Chicago Transit Authority (CTA) – som är det näst största kollektivtrafiksystemet i USA och som trafikerar Chicago och 35 omgivande förorter – att modernisera sin bussflotta och därmed kunna erbjuda bättre service till kunderna och sänka underhållskostnaderna.
Nova Bus får godkännande från Chicago Transit Authority för inköp av upp till 600 bussar

Beslutet innebär att minst 100 bussar köps in, med option att köpa in ytterligare 500 bussar, vilket gör att CTA kan fortsätta tillhandahålla en säker och tillförlitlig service och successivt byta ut de äldsta bussarna i bussflottan. CTA räknar med de första prototyperna kommer under de närmaste månaderna och att de första leveranserna sker i början av 2022.

  • Vi är stolta över att få fortsätta leverera transportlösningar till staden Chicago, som är vår partner sedan länge. Det handlar om våra branschledande LFS-bussar som säkerställer lösningar med hög kapacitet, säger Martin Larose, Vice President och General Manager vid Nova Bus. När kollektivtrafikföretagen nu ska fortsätta transportera personer i samhällsviktiga positioner samt bidra till att ekonomin i samhället kan byggas upp igen, kommer vi att leverera lösningar, och vi är tacksamma över att ännu en gång ha fått CTA:s förtroende.
  • Vi är mycket glada över att Nova Bus har tilldelats detta viktiga kontrakt, och vi gratulerar dem för denna enastående prestation. Detta är ytterligare ett erkännande av Québecs expertis och kompetens på transportområdet. Québec är världsledande inom hållbara transportlösningar, och vi fortsätter att aktivt stödja Nova Bus i deras arbete, säger Martine Hébert, representant för Québec.
  • Det här beslutet från en nöjd kund är ännu ett stort framsteg för Nova Bus och för regionens transportkluster, säger Garry Douglas, ordförande för North Country Chamber of Commerce. En order på upp till 600 bussar skulle vara extraordinär för alla städer, men det skickar ett särskilt kraftfullt meddelande över hela Nordamerika när en stor befintlig kund som Chicago väljer Nova Bus igen. Det här är ett stort erkännande till Nova Bus verksamhet i Plattsburgh och även till företagets leverantörer och kompetenta medarbetare. Det är verkligen något som vi alla kan vara stolta över.

CTA:s bussystem består av 140 linjer och fler än 25 000 resor görs dagligen. Närmare 12 000 busshållplatser trafikeras i hela Chicago-regionen. CTA:s busslinjer betjänar samhällen lokalt, transporterar människor över hela staden och tillhandahåller också flera expresstjänster.

De nya LFS-bussarna påminner om dem som finns i CTA-flottan sedan 2018, men har en mängd funktioner som höjer kundernas upplevelse och ökar säkerheten, till exempel bättre rullstolsramper vid framdörren, större yta och minskad lutning, vilket förenklar resandet för personer som använder rullstol. Nova Bus har ännu en gång befäst sin konkurrenskraft och visat att Nova LFS under årens lopp anpassats efter transportmyndigheternas behov.

 

15 februari, 2021

 

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:

Joakim Kenndal, Volvo Bussar medierelationer, på +46 739 02 51 50 eller via e-post joakim.kenndal@volvo.com

 

För mer information, gå till volvogroup.se

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har närmare 100 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. 2020 uppgick nettoförsäljningen till cirka 338 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Relaterade nyheter

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release