Möt Alejandra Vago

Sedan Alejandra Vago blev HR Director för Renault Trucks Latin America år 2010 har hennes karriär inom Volvokoncernen tagit henne till många platser.

 

Möt Alejandra Vago

– Jag känner mig yngre och yngre eftersom jag lär mig nya saker hela tiden, säger hon.

År 2012 blev hon HR Director för Volvo Group Argentina, ledde HR-projekt i Chile

och Colombia och var under en period till och med tillförordnad MD för Argentina. Men efter sju händelserika år behövde hon en ny utmaning och tog därför ett korttidsuppdrag i Sverige, där hon arbetar för Volvo Trucks globala HR-team.

– Jag planerade aldrig att åka till Sverige. Det låg så långt borta. Men när jag hörde om det här uppdraget ville jag ändå prova, säger hon.

Jag lär mig nya saker hela tiden

Alejandras sexmånadersuppdrag blev så lyckat att hon förlängde sin vistelse med ytterligare två år. Hon kommer nu att bli kvar i Göteborg till 2020.

– Jag är jättestolt över att jag överlevde den svenska vintern, säger Alejandra.

Enligt Alejandra gör Volvokoncernens globala spridning att det alltid finns karriärmöjligheter, men det är upp till individen att förverkliga dem.

– Varje medarbetare ansvarar för sin egen utveckling och för att ta initiativ. Men när du väl gör det finns Volvokoncernens värderingar och HR-organisation där för dig, säger Alejandra.

Att växa inom Volvokoncernen

I ett globalt företag som Volvokoncernen finns många möjligheter att göra internationell karriär. Alejandra är ett exempel på personer som packat sina väskor och tagit sig an nya jobbutmaningar i andra länder, utan att lämna Volvokoncernen.

Intresserad av att arbeta hos oss? Läs mer på vår karriärsida.

Relaterade nyheter

Möt Shanmugapriya Viswanathan, IT-utvecklare

När Priya flyttade från Indien till Sverige var målet att få jobb på Volvo. Hon ville utvecklas i sin yrkesroll och arbeta i teknikutvecklingens framkant i en multikulturell miljö. På Volvo Group Connected Solutions fann hon det hon ...

”Det är fantastiskt att ha ett jobb där man får lära sig nya saker.”

Maria Zetterberg sökte sommarjobb inom Volvokoncernen – och fick en internationell upplevelse.”Jag kunde sitta i telefon med någon i Nigeria ena stunden, och sedan prata med någon från Vitryssland timmen efter,” berättar Maria

...

”Möjligheterna jag fick var överraskande och superspännande.”

Linn Nilsson går en teknisk kandidatutbildning med inriktning finans. Hennes sommarjobb inom Volvokoncernen gav henne en livsomvälvande insikt: ”Det fick mig att inse att jag vill arbeta inom det tekniska området i framtiden.”

...