Fernando följde sin dröm

Fernando Esguerra drömde om att arbeta på Volvo ända sedan han flyttade till Sverige 2007. Han skrev sin mastersuppsats på Volvo Cars i Skövde, men finanskrisen gjorde det svårt att få jobb.

Fernando Esguerra

-Därför lade jag drömmen på hyllan tills min fru och jag fick vårt första barn. En sak jag vill lära min son är att följa sina drömmar och det bästa sättet att göra det på är att vara en god förebild. Så jag bestämde mig för att väcka liv i min egen dröm igen.

– När jag sökte till Volvokoncernen var jag inte bara ute efter ett jobb. Jag ville ha en utmaning, kliva utanför min bekvämlighetszon och uppleva andra delar av ingenjörsyrket. Jag hade fem villkor som inte var förhandlingsbara: ett inspirerande

företag, en produkt jag trodde på, en tjänst som skulle medföra utmaningar, stöttande chefer som skulle sporra mig att göra mitt bästa och en bra arbetsmiljö med trevliga kolleger.

I Volvokoncernen hittade jag allt detta. Företaget inspirerar mig. Här finns driv och

framåtanda, en bra inställning och en sund företagskultur. Jag får vara en del av ett team som utvecklar ny teknik och konstruerar nästa generations lastbilar.

För mig är det här mer än ett jobb. Jag investerar min tid, min kunskap och erfarenhet i ett företag som investerar i mig.

Så långt har det till och med överträffat mina förväntningar. Det är ett företag med stor mångfald, även om jag inte träffat många andra colombianer, och jag får möjlighet att växa och utvecklas så mycket jag vill. Några saker som gjort starkt intryck är Volvo Group University, YEC (Yearly Efficient Cycle), arbetet med

ständiga förbättringar och alla möjligheter till kompetensutveckling inom olika områden.

Intresserad av att arbeta hos oss? Läs mer på vår karriärsida

Relaterade nyheter

Möt Shanmugapriya Viswanathan, IT-utvecklare

När Priya flyttade från Indien till Sverige var målet att få jobb på Volvo. Hon ville utvecklas i sin yrkesroll och arbeta i teknikutvecklingens framkant i en multikulturell miljö. På Volvo Group Connected Solutions fann hon det hon ...

”Det är fantastiskt att ha ett jobb där man får lära sig nya saker.”

Maria Zetterberg sökte sommarjobb inom Volvokoncernen – och fick en internationell upplevelse.”Jag kunde sitta i telefon med någon i Nigeria ena stunden, och sedan prata med någon från Vitryssland timmen efter,” berättar Maria

...

”Möjligheterna jag fick var överraskande och superspännande.”

Linn Nilsson går en teknisk kandidatutbildning med inriktning finans. Hennes sommarjobb inom Volvokoncernen gav henne en livsomvälvande insikt: ”Det fick mig att inse att jag vill arbeta inom det tekniska området i framtiden.”

...