Det har öppnat mitt sinne

Under sina sju år på Renault Trucks i Lyon har Guillaume Ribeiro regelbundet arbetat tillsammans med kolleger från hela världen.
Guillaume Ribeiro

I år gick han dock ett steg längre och tog ett korttidsuppdrag i Hagerstown, USA. – Jag har träffat en massa olika människor och det har öppnat mitt sinne. Det har varit en oerhört lärorik upplevelse, inte bara för mig utan för hela min familj, säger Guillaume Ribeiro. För Guillaumes hustru, tioåriga dotter och sexåriga son är det främst en förlängd semester och en möjlighet att få uppleva en annan kultur.

Att börja på ett företag som är så stort som Volvokoncernen innebär mängder av möjligheter.

För Guillaume har det dessutom vidgat hans yrkesmässiga vyer, och flytten till en annan sajt i ett annat land har varit en ögonöppnare. – Vi jobbar med samma typer av projekt och har samma mål, men arbetsfördelningen ser annorlunda ut.

Här är gruppchefen betydligt mer involverad i projekten och det har varit väldigt intressant för mig att se, säger Guillaume. När uppdraget är slutfört hoppas Guillaume få en chefsroll och han har redan påbörjat utbildningsprogrammet Exploration for Emerging Leaders.

– Att börja på ett företag som är så stort som Volvokoncernen innebär mängder av möjligheter. Det finns så många olika befattningar och Volvokoncernen utvecklas hela tiden, säger han.

Hitta lediga jobb här

Fact box:

Att växa inom Volvokoncernen
I ett globalt företag som Volvokoncernen finns många möjligheter att göra internationell karriär. Här är ett exempel på en som har packat sina väskor och tagit sig an

nya jobbutmaningar i andra länder, utan att lämna Volvokoncernen.

Relaterade nyheter

Möt Shanmugapriya Viswanathan, IT-utvecklare

När Priya flyttade från Indien till Sverige var målet att få jobb på Volvo. Hon ville utvecklas i sin yrkesroll och arbeta i teknikutvecklingens framkant i en multikulturell miljö. På Volvo Group Connected Solutions fann hon det hon ...

”Det är fantastiskt att ha ett jobb där man får lära sig nya saker.”

Maria Zetterberg sökte sommarjobb inom Volvokoncernen – och fick en internationell upplevelse.”Jag kunde sitta i telefon med någon i Nigeria ena stunden, och sedan prata med någon från Vitryssland timmen efter,” berättar Maria

...

”Möjligheterna jag fick var överraskande och superspännande.”

Linn Nilsson går en teknisk kandidatutbildning med inriktning finans. Hennes sommarjobb inom Volvokoncernen gav henne en livsomvälvande insikt: ”Det fick mig att inse att jag vill arbeta inom det tekniska området i framtiden.”

...