Divya gillar den öppna kulturen

Det var år 2007 som Divya Balasubramanian kände att hon ville arbeta inom Volvokoncernen och beslutet kom när hon såg en ramstyrd dumper från Volvo CE på en mässa.
Divya gillar den öppna kulturen

– Jag tänkte att det skulle vara häftigt att arbeta med sånt så jag kollade upp olvokoncernen

och de letade efter folk just då. Jag började jobba med elkretsar i en liten arbetsgrupp med bara 15 personer, säger hon. Det var en bra tidpunkt att börja på eftersom Volvokoncernen höll på att expandera i Indien, och under de kommande åren fick Divya prova på olika områden inom elteknik. Hennes personliga höjdpunkter har varit att arbeta med nya

Volvo FH och UD Trucks Quester. – Det är häftigt när allt faller på plats och man ser den färdiga lastbilen. Än i dag blir jag lite stolt när jag ser en Quester eftersom jag varit med och utvecklat den. En av de viktigaste anledningarna till att Divya valt att stanna inom Volvokoncernen så länge är att det finns goda möjligheter att få prova på nya områden och arbetsroller, och hon har alltid haft stöd och en öppen dialog med sina chefer.

Volvokoncernen är ett bra ekosystem för den som vill växa

– Tidigare i karriären ville jag absolut bli projektledare, men min chef tyckte att jag passade bättre som teamledare. Jag fick prova att ansvara för några delprojekt, men jag insåg ganska snabbt att det inte var min grej. Jag är helt enkelt mer personorienterad än uppgiftsorienterad, och min chef lät mig upptäcka det på egen hand.

År 2016 flyttade Divya och hennes familj till Göteborg där hon nu arbetar som teamledare. Först tyckte hon flytten var svår, men tack vare stödet hon har fått av sina kolleger har hon lyckats vända upplevelsen till något positivt. – Det är en väldigt öppen kultur, vilket underlättar, men det är upp till dig själv att be om hjälp. Det är något jag lärt mig sedan jag flyttade hit. Volvokoncernen är ett bra ekosystem för den som vill växa. Vägen ligger öppen om du vill testa nya idéer och vara med och påverka utvecklingen.

Men bollen ligger hos dig, säger hon.

Hitta lediga jobb här

Att växa inom Volvokoncernen

I ett globalt företag som Volvokoncernen finns många möjligheter att göra internationell karriär. Här är ett exempel på en som har packat sina väskor och tagit sig an nya jobbutmaningar i andra länder, utan att lämna Volvokoncernen.

Relaterade nyheter

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release