Första Mack LR Electric-lastbilen överlämnad till New York City

Volvos dotterbolag Mack Trucks har överlämnat nycklarna till den efterlängtade Mack LR Electric-demonstrationsmodellen till tjänstemän i New York City of Sanitation (DSNY), som kommer att genomföra tuffa tester i verklig driftsmiljö.
1860x1050-mack-dsny

-    Mack Trucks är stolta över att leverera sin första helelektriska sopbil till DSNY, så att de kan börja driftsförsök för deras krävande användningsområde. LR Electric är utrustad med Macks integrerade elektriska drivlina för att hjälpa DSNY att uppnå sina växthusgasmål, samtidigt som det inrymmer ett betydligt tystare framdrivningssystem, säger Jonathan Randall, Mack Trucks senior vice president för nordamerikansk försäljning och kommersiell verksamhet. 

Detta meddelades under Climate Week NYC 2020, årets största klimatmöte som samordnas genom FN och New York City.

DSNY är världens största kommunala sanitetsavdelning med cirka 12 000 ton avfall och återvinningsbart material som samlas in varje dag av mer än 6000 fordon. Deras lastbilsflotta består huvudsakligen av Mack-fordon.

DSNY kommer att husera demonstrationsmodellen Mack LR Electric i sitt Brooklyn North 1-garage och genomföra driftsförsök på lokala insamlingsrutter för att utvärdera räckvidd, nyttolastkapacitet, regenerativ bromsning och övergripande funktionalitet hos ellastbilen i sin verksamhet.

-    Vi är glada över att börja testa den första Mack LR Electric i vår flotta. Ellastbilar kommer att vara en nyckelkomponent för att hjälpa New York City att nå sitt ambitiösa mål att minska växthusgasutsläppen med 80 procent fram till 2035, säger Rocco DiRico, biträdande kommissionär för supporttjänster vid New York City of Sanitation.

Mack Trucks tillkännagav tidigare denna månad planer på att kommersialisera LR Electric-modellen under 2021, vilket gör det möjligt för sophanteringskunderna att samla in avfall på ett mer miljövänligt sätt.

DSNY: s Mack LR Electric har den ikoniska kopparfärgade Bulldog-huvprydnaden som representerar den helelektriska drivlinan, två 167-kW-motorer som kombinerar 536 topphästkrafter och 4051 lb.-ft. vridmoment tillgängligt från noll varvtal. Fordonet är utrustat med en tvåväxlad Mack Powershift-växellåda och Macks S522R 52,000-lb. bakaxlar. Lastbilen har fyra NMC-litiumjonbatterier (Lithium Nickel Manganese Cobalt Oxide) som laddas via ett 150 kW, SAE J1772-kompatibelt laddningssystem. Alla tillbehör på Mack LR Electric-modellen, inklusive hydraulsystemet för Heil Durapack 5000-sopskåpet, drivs elektriskt genom 12V-, 24V- och 600V-kretsar.

Mack presenterade DSNY LR Electric i maj 2019 och demonstrerade fordonet för DSNY-tjänstemän i januari 2020 vid Mack Customer Center i Allentown, Pennsylvania.

För mer information om Mack LR Electric, besök www.macktrucks.com 

 

23 september, 2020

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, 076 553 72 29

 

För mer information, gå till volvogroup.se/elektromobilitet
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transportlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har 104 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. 2019 uppgick nettoförsäljningen till cirka 432 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Work with us

Få den senaste först

Prenumerationstjänst

  • Pressreleaser
  • Kvartalsrapporter
  • Årsredovisningar
När du registrerar dig för abonnemanget sparas din e-postadress av Cision för att kunna erbjuda dig tjänsten. Om du vill sluta prenumerationen använd använd länken i slutet av varje pressmeddelande e-post
TACK
Prenumeration aktiverad

Relaterade nyheter

Kapitalmarknadsdag 2020

Volvokoncernen bjuder in institutionella investerare och finansanalytiker till en virtuell kapitalmarknadsdag den 5 november....

Volvokoncernen levererar 70 helelektriska nollutsläppslastbilar i USA

Volvo i Nordamerika tilldelas 21,7 miljoner dollar i bidrag för att leverera 70 VNR-elektriska lastbilar i södra Kalifornien för regional godsdistribution och terminalhantering. US Environmental Protection Agency (EPA) Targeted Air Shed Grant Program ...

Volvokoncernen – det tredje kvartalet 2020

”Under Q3 ökade utnyttjandet av lastbilar och maskiner successivt när COVID-19-restriktionerna lättades. Mot slutet av kvartalet var transportaktiviteten tillbaka på ungefär samma nivå som för ett år sedan på de flesta marknader. Detta ledde till en ...