Volvokoncernen i hjärtat av Grand Paris

Volvokoncernen deltar i 100 miljarders projektet Grand Paris i Frankrike – Europas största byggarbetsplats. Volvo Construction Equipment, Volvo Trucks, Volvo Penta, Volvo Buses och Volvo Financial Services, bidrar med sina produkter, services och expertis.
Volvokoncernen i hjärtat av Grand Paris

Grand Paris är stadens största infrastrukturprojekt sedan ett sekel tillbaka. Det pågående megaprojektet kommer att involvera 200 km av nya järnvägsspår (90% under jord) och 68 nya tågstationer såväl som 4000 fullelsbussar,  dubbelt så stort som den befintliga kollektivtrafiken. Målet är att koppla ihop förorterna med de centrala delarna av Paris för att underlätta förflyttning och ekonomisk tillväxt för hela storstadsområdet. När projektet är slutfört förväntas projektet öka den franska ekonomiska tillväxten med fler än 115 000 jobb.

Pålitliga och redo att arbeta

Men först måste det byggas, i hjärtat av Europas mest befolkade plats, på en area om 140 km2. Volvokoncernen bidrar till detta ambitiösa projekt som ska skapa värde för alla. Med kärnvärden som omsorg om miljön, kvalitet och säkerhet gör det oss till en ideal partner för projekt som Grand Paris.

Eftersom Volvo CE är specialiserade på stora komplexa byggprojekt är maskiner redan i arbete i Grand Paris projektet. Volvo Trucks levererar smarta transportlösningar och Volvo Penta förser projektet med flexibla kraftkällor. Volvo Bussar kommer att leverera sina hybrid- och fullelsbussar medan Volvo Financial Services tar fram anpassade finans- och försäkringslösningar till projektet.

Snabbare, renare, tystare

Eftersom hållbara lösningar är av största vikt med dessa gigantiska transportscheman, är det avgörande att anläggningsarbetet görs med minsta möjliga miljöpåverkan. Volvokoncernen har därför varit med i projektet från början som strategisk partner. Omsorg om miljön är ett av Volvos värdeord och våra maskiner är kända för att vara bränslesnåla och låga utsläpp.

-  Antalet megastäder ökar i världen och vi ser att det sker en omstrukturering så att de ska bli renare och mindre förorenade, säger Niclas Wahlström, Vice President Hub West inom Volvo Construction Equipment (Volvo CE) försäljningsregion EMEA. – Grand Paris projektet kommer att skapa en mer uppkopplad, mindre förorenad och mer miljövänlig stad i slutet av 2030.

Se videon om projektet

Läs om innovation och ny teknik

Läs om hur vi arbetar med hållbarhet och CSR

Vill du arbeta med oss hittar du lediga jobb här